Ēģipte uz Gazas joslas robežas būvē mūri no akmeņiem un cementa, lai neļautu palestīniešiem atkal pārkāpt robežu un apiet Izraēlas noteikto blokādi, ceturtdien pavēstīja avoti drošības spēkos.
Ēģiptiešu strādnieki no robežas novāc dzeloņstieples un aizvieto tās ar trīs metrus augstu sienu, pavēstīja aculiecinieki robežpilsētā Rafahā. Jau pabeigts trīs kilometrus garš sienas posms.

"Jaunā siena palīdzēs Ēģiptei labāk sargāt robežu ar Gazas joslu," pavēstīja avots Ēģiptes drošības spēkos, kurš vēlējās palikt anonīms. "Siena, kuru palestīnieši sagrāva, kad pārrāva Ēģiptes robežu, bija zema un viegli salaužama."

Avots nevarēja pateikt, vai mūris tiks būvēts gar visu 14 kilometrus garo Ēģiptes un Gazas joslas robežu vai tikai noteiktās vietās.

Siena tiek būvēta Ēģiptes teritorijā aptuveni 20 metru attālumā no ēģiptiešu mājām Rafahā.

23.janvārī Gazas joslas un Ēģiptes robežas nožogojumu vairākās vietās izpostīja sprādzieni, ļaujot kaimiņvalstī nokļūt tūkstošiem palestīniešu. Iegādājušies pārtiku, degvielu un būvmateriālus, palestīnieši atgriezās dzimtenē. 3.februārī Ēģiptes un Gazas joslu kontrolējošās islāmistu kustības "Hamas" drošības spēki robežu slēdza.

Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks ir teicis, ka Ēģipte strādā pie Gazas joslas blokādes atcelšanas un Rafahas robežpunkta atvēršanas. "Hamas" pieprasījusi, lai tai būtu noteicošā loma Rafahas robežpunktā.

Ēģiptes valdība paudusi vēlmi, lai atbildīgā par robežpunktu būtu palestīniešu prezidenta Mahmuda Abasa vadītā palestīniešu pašpārvalde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!