Arābu laikraksts "Al-Hayat" publicējis fragmentus no bijušā Irākas prezidenta Sadama Huseina cietuma dienasgrāmatām, par kurām iepriekš nekas nav bijis zināms, otrdien ziņo aģentūra "ABC News".

Saskaņā ar laikraksta apgalvojumiem publicētie pieraksti ir daļa no Huseina rokraksta memuāriem, kuru kopējais apjoms ir pieci sējumi. Šajos tekstos, kuros, pēc aģentūras teiktā, nav ne miņas no nožēlas, Huseins apraksta savas domas par politisko situāciju reģionā un daudz citē korānu. Piemēram, Irānu viņš te dēvē par visbīstamāko Irākas ienaidnieku.

Memuāros Huseins aicina irākiešu tautu apvienoties un cīnīties pret amerikāņu okupāciju, tāpat kā viņš to darīja savas prāvas izskatīšanas laikā 2004.-2006. gadā. Neraugoties uz ieslodzījumu, vairākās vietās viņš parakstījies kā "prezidents un bruņoto spēku virspavēlnieks Sadams Huseins".

Dienasgrāmatās publicēta arī mīlas dzeja, kas veltīta nezināmai sievietei, kā arī Huseina bažas par savu veselību. Viņš raksta, ka baidās inficēties ar AIDS, kas varētu notikt, ja viņa drēbes žāvētos blakus amerikāņu kareivju drēbēm.

Huseins tiks saņemts gūstā 2003. gada decembrī – pusotru gadu pēc ASV iebrukuma Irākā. Viņš tika atzīts par vainīgu noziegumos pret cilvēci un 2006. gada 30. decembrī sodīts ar nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!