Ēģiptes parlaments pieņēmis likumu, kas aizliedz sieviešu apgraizīšanu, pirmdien ziņo vācu žurnāls "Der Spiegel". Turklāt valstī pieņemts arī likums, kurš liedz izprecināt jauniešus, kas nav sasnieguši 18 gadu vecumu.

Tiem, kuri veiks sieviešu apgraizīšanu, ieskaitot radiniekus un ārstus, tagad draudēs naudas sods 600 eiro apmērā vai arī cietumsods no trim mēnešiem līdz diviem gadiem. Operācija tiks atļauta tikai ārkārtas gadījumos medicīniskas nepieciešamības dēļ.

Pirms likuma pieņemšanas sieviešu apgraizīšana Ēģiptē (un vēl joprojām daudzās Āfrikas, jo īpaši Ziemeļāfrikas valstīs) bija plaši praktizēta parādība. Bieži vien antisanitāro apstākļu dēļ operācija izraisīja inficēšanos un pat nāvi.

Tomēr pieņemtais likums izraisījis sabiedriski politiskās organizācijas "Musulmaņu brāļi" asu kritiku. Šī organizācija, kas ir viena no daudzskatlīgākajām valstī, savās rindās aptver panislāmistus un islāmistu fundamentālistus. Tās locekļi apgalvo, ka jaunais likums ir pretrunā šariatam.

Kas attiecas uz stāšanos laulībā, tad parlamenta pieņemtajā likumā minimālais vecums palielināts no 16 līdz 18 gadiem. Turklāt tagad visiem, kas vēlēsies precēties, obligāti būs jāiziet medicīniskā pārbaude. Šis preventīvais pasākums orientēts uz to, lai samazinātu nepilnvērtīgu bērnu dzimstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!