Kenijā dzīvojošie ASV senatora Baraka Obamas radinieki lūguši nodrošināt viņiem policijas aizsardzību no žurnālistu un citu svešinieku uzmācības, otrdien raksta Kenijas avīze "Daily Nation".

Kopš Obama uzvarējis sacensībā par demokrātu nomināciju prezidenta amatam pie viņa radinieku mājas Njangoma-Kogelo pilsētā Kenijā izveidojusies nometne, sacīja ģimenes pārstāvis Maliks Abongo Obama.

Situācijā, kāda tā ir šobrīd, vairāku ģimenes locekļu dzīvība un īpašums ir apdraudēti, jo viņus satikt vēlas visai raiba publika.

Abongo ir senatora pusbrālis un Baraka Obamas vecākā pirmdzimtais dēls.

Mediju interesi par Obamas kenijiešu radiem ļaunprātīgi izmanto arī cilvēki, kam ar žurnālistiku nav nekāda sakara - viņi bez atļaujas un uzaicinājuma dodas iekšā Obamas radu mājokļos un sāk ar viņiem sarunāties.

"Pašreizējos apstākļos būtu adekvāti, ja varasiestādes garantētu, ka ģimene un tās īpašumi ir drošībā," sacīja Abongo, vienlaikus paziņojot par kritērijiem, kas žurnālistiem ir jāievēro, ja viņi grib satikt kādu no Obamas ģimenes.

"Būtu tikai godīgi, ja mediji iepriekš informētu par savām aktivitātēm, vai nu tā būtu mana ģimene Kogelo, vai arī mana brāļa aģitācijas štābs ASV," sacīja senatora pusbrālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!