Kāda restorāna vadība Ķīnas vidienē lūgusi visus darbiniekus noskūt matus, lai restorāna apmeklētājiem vairs nekad nebūtu jāpiedzīvo gadījumi, kad viņi pasniegtajā ēdienā atrod matu, pirmdien ziņoja laikraksts "Shanghai Evening Post".
Restorāna, kas atrodas Huņaņas provinces galvaspilsētā Čanšā, vadības viena no galvenajām prasībām jaunajiem darbiniekiem ir nodzīt matus. Visiem jaunajiem un jau esošajiem darbiniekiem par matu noskūšanu piedāvā kompensāciju, vēstīja laikraksts.

Ja restorānā strādās plikgalvaini viesmīļi un pavāri, tas garantēs klientiem, ka viņi pasniegtajos ēdienos neatradīs matus, teica restorāna īpašnieks, kurš vēlējās palikt anonīms.

Viesmīles šo prasību uzņēma aukstasinīgi, jo Čanša atrodas Ķīnas nabadzīgā daļā, kur valda bezdarbs.

"Neviens mūs nepiespieda parakstīt līgumu ar restorānu. Tā ir tikai viena no prasībām un galu galā ārpus darba mēs varam nēsāt parūkas," laikrakstam pastāstīja viesmīle.

Čanšas pilsētas sanitārijas departamenta augsta ranga amatpersona teica - kamēr šī radikālā pieeja neizplatās visā pilsētā, tā atspoguļo pieaugošo sapratni par higiēnas ievērošanas nepieciešamību sabiedriskās ēdināšanas sfērā. Restorānu vadītāji Ķīnā galvenokārt lūdz saviem darbiniekiem valkāt tīras darba formas un pavāriem valkāt cepures, kas sedz matus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!