Igaunijā ieslodzītais iesūdzējis cietumu tiesā par to, ka viņa kameras biedrs nav runājis igauņu valodā.
Viru apriņķa tiesā iesniegta sūdzība no ieslodzītā, kas izcieš sodu Viru cietumā valsts ziemeļaustrumu pilsētā Jehvi. Tajā norādīts, ka jūnijā viņa kamerā uz 17 dienām ievietots cilvēks, kurš nav mācējis igauņu valodu. Pie tam sūdzības iesniedzējam nav dota iespēja tikties ar psihologu un tā rezultātā viņš esot guvis psiholoģisku traumu. Vietējais laikraksts "Severnoje poberežje" vēstī, ka ieslodzītais no cietuma pieprasījis kompensāciju 31 200 kronu (1400 latu) apmērā.

Apriņķa tiesa nesāka sūdzības izskatīšanu, norādot, ka šāda veida sūdzību izskatīšana ir administratīvās tiesas kompetencē.

Viru cietuma direktors Edvards Remsels sacīja, ka cietumnieki nereti vēršas tiesā, lai aizstāvētu savas tiesības, tomēr sūdzība, kuras pamatā ir kameras biedra valodu zināšanas, esot neparasta. Saskaņā ar viņa teikto ieslodzītie parasti draud vērsties tiesā, kad cietuma darbinieki liek ievērot kādus iekšējās kārtības noteikumus. Bieži vien tiek draudēts arī pieprasīt lielas kompensācijas, piebilda Remsels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!