Krievija trešdien atvilks spēkus no sešiem kontrolposteņiem Gruzijā, pavēstīja Krievijas spēku pārstāvis Dienvidosetijas konflikta zonā.

"Rīt pirmajā dienas pusē tiks likvidēti seši Krievijas miera uzturētāju posteņi uz dienvidiem no drošības zonas. Spēku atvilkšana tiks pabeigta dienas laikā," sacīja pārstāvis.

Kā jau ziņots, Krievijas spēki Gruzijas teritorijā svētdien aizvāca pirmo kontrolpunktu un sāka demontēt vēl vairākus.

Saskaņā ar noslēgto pamiera vienošanos līdz 10.oktobrim Krievijas spēkiem ir jāaiziet no pozīcijām Gruzijas teritorijā.

Krievija dziļi Gruzijas teritorijā izveidotajās "drošības zonās" izvietojusi savus karavīrus, kurus tā dēvē par miera uzturētājiem. Gruzija tos uzskata par nelikumīgiem okupācijas spēkiem.

Eiropas Savienības (ES) novērotāju misija apstiprinājusi, ka Krievija aizvākusi Ali kontrolposteni.

Ali kontrolpostenis atradās Nabahtevi ciematā, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Gori. Armijas kontrolpunkts bija izveidots uz galvenā autoceļa uz Dienvidosetijas aptuveni 15 kilometru attālumā no separātiskā reģiona faktiskās robežas.

ES misijas vadītājs Hansjergs Hābers apstiprināja, ka Krievijas spēki sākuši gatavoties promiešanai, un pauda pārliecību, ka Maskava turēs savu solījumu atvilkt spēkus līdz 10.oktobrim.

"Mūsu novērotāji ir redzējuši pazīmes, ka vairākos kontrolposteņos notiek gatavošanās aiziešanai. ES novērotāju misija Gruzijā apstiprina, ka pirmais kontrolpunkts ir nojaukts," viņš sacīja.

Kā jau ziņots, ES novērotāji trešdien sāka misiju Gruzijā, lai uzraudzīto pamiera ievērošanu un Krievijas spēku aiziešanu no Maskavas izveidotajām "drošības zonām" ap Abhāziju un Dienvidosetiju.

ES novērotāju izvietošanās brīdī desmit kontrolpunktos ap Abhāziju un astoņos ap Dienvidosetiju atradās aptuveni 800 krievu karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!