Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks piektdien vāji slēptā formā aicināja ASV neatteikties no domas par uzbrukumu Irānai, lai novērstu Teherānas kodolprogrammas radītos draudus.
"Mēs nenoraidām nevienu iespēju. Un arī citus mēs aicinām nenoraidīt nevienu iespēju," noslēdzoties sarunām ar ASV valsts sekretāri Kondolīzu Raisu, sacīja ministrs.

"Mēs esam pārliecināti, ka Irāna turpina iegūt kodolieročus un turpina visus maldināt, rīkojot sarunas par šādu ieroču kontroli," norādīja Baraks.

ASV iespējamās sarunas ar Teherānu varētu būt problemātiskas, ceturtdien sacīja Izraēlas ārlietu ministre Cipi Livni, norādot uz iespējamām domstarpībām ar prezidenta amatā ievēlētā Baraka Obamas administrāciju.

"Pašreizējā situācijā dialogu varētu interpretēt kā vājuma zīmi. Es uzskatu - priekšlaicīgs dialogs laikā, kad Irāna uzskata, ka pasaule ir atteikusies no sankcijām, varētu būt problemātisks," sacīja ministre.

Kad Obama jūlijā viesojās Izraēla, viņš sacīja, ka ar kodolieročiem bruņota Irāna radītu nopietnus draudus. Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka ir atvērts sarunām ar Teherānas pārstāvjiem, ja tam rastos atbilstoši apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!