Desmito dienu pēc kārtas Atēnās turpinoties policista sašautā pusaudža nāves izraisītajiem protestiem, pirmdien īpašo uzdevumu vienības, gatavojoties atvairīt demonstrantu uzbrukumus, ieņēma pozīcijas ap policijas galveno ēku.

Netālu no likumsargu štāba bija pulcējies arī vairāk nekā tūkstotis gados jaunu protestētāju. Daži no viņiem izsauca naidīgus saukļus, bet citi gribēja sākt sarunas ar policijas vadību.

Savukārt kāds simts protestētāju pulcējās pie Atēnu tiesas nama, kur gaida ierodamies sešus arestētos nekārtību dalībniekus.

"Solidaritāte ar valsts ķīlniekiem"- bija lasāms uz kāda lozunga.

Vairāk nekā 100 skolu ēkas ieņēmuši protestējošie audzēkņi, kas paši mācību stundas neapmeklē, bet pie Atēnu cietuma, kurā ieslodzīti divi par pusaudža nāvi apsūdzētie policisti, notikušas protestētāju un likumsargu sadursmes. Kā ieroči tajās izmantotas degmaisījuma bumbas un asaru gāze.

Savukārt Janinas pilsētā valsts rietumos un Lesbas salā protestētājiem uz kādu laiku bija izdevies ieņemt vietējās radiostacijas.

Vairāki simti cilvēku piedalījās demonstrācijā Grieķijas trešajā lielākajā pilsētā Patrās.

Kā jau ziņots, 6.septembrī Eksarhijā, pārsvarā kreiso atbalstītāju apdzīvotā Atēnu rajonā, protestu laikā policista raidīta lode trāpīja 15 gadus vecajam Aleksam Grigoropulam, kas no ievainojuma mira. Šis incidents izraisīja sen nepieredzētas nekārtības un grautiņus visā Grieķijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!