"Hamas" pārstāvis Libānā Osama Hemdans sestdien paziņoja, ka radikālo islāmistu grupējums turpinās cīņu arī tad, ja Izraēla izsludinās vienpusēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā.
"Šī vienpusējā uguns pārtraukšana neparedz [izraēliešu spēku] izvešanu," telefoniski runājot ar aģentūru AFP, uzsvēra Hemdans. "Tik ilgi, kamēr tie paliek Gazā, pretestība un konfrontācija turpināsies."

Viņš piebilda, ka vienpusējā uguns pārtraukšana, par kuru Izraēlas drošības kabinets gatavojas balsot sestdien, "ir mēģinājums torpedēt Ēģiptes plānu" abpusēja pamiera noslēgšanai.

Hemdans paziņoja, ka "Hamas" pozīcija kopš trešdienas nav mainījusies, un piebilda, ka islāmisti ir gatavi uzklausīt jaunus ēģiptiešu priekšlikumus, taču negrasās sākt visu no nulles punkta.

Kā aģentūrai AFP pavēstīja kāda anonīma izraēliešu amatpersona, saskaņā ar Izraēlas ieceri tās spēki pēc uguns pārtraukšanas paliks Gazas joslā uz nenoteiktu laiku.

Šī iecere balstīta uz Izraēlas un ASV piektdien parakstīto nodomu protokolu par ieroču kontrabandas apturēšanu uz Gazas joslu un uz "Kairā panākto ievērojamo progresu", norādīja amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!