Četri cilvēki gājuši bojā un 16 ievainoti pirmdienas rīta ugunsgrēkā viesnīcā Parīzes centrā netālu no Luvras muzeja. Policija uzskata, ka, iespējams, notikusi ļaunprātīga dedzināšana.
Viena ievainotā stāvoklis ir smags, bet pārēji saindējušies ar dūmiem. Aizdomās par noziegumu, arestēts kāds vīrietis, kurš pametis ēku tikko uguns bija uzliesmojusi. Zināms, ka šis cilvēks arī agrāk veicis līdzīgas darbības. Ierosināta krimināllieta.

Degšana sākās "Hotel du Palais" kāpņu telpas šahtā un uguns pa to izplatījās līdz pat sestajam stāvam. Cilvēki no ugunsgrēka glābās uz ēkas jumta. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka vairāki no cietušajiem varētu būt tūristi, taču šīs ziņas nav oficiāli apstiprinātas.

"Tūristu vidū tā ir populāra viesnīca un, iespējams, ka starp upuriem var būt citu valstu pilsoņi," izteicās ugunsdzēsības dienestu amatpersona.

150 ugunsdzēsēji apkaroja liesmas viesnīcā netālu no Sēnas vairāk nekā stundu. Uguns iznīcināja kāpnes un sabojāja vairākus numurus, taču liesmas par laimi nepārsviedās uz ēkai blakus esošo vēsturisko "Chatelet" teātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!