Aziāti un afrikāņi reliģiju uzskata par ļoti svarīgu lietu savā ikdienas dzīvē, kamēr eiropiešu vidū ir vismazāk tādu, kas uzskata, ka ticībai ir kāda nozīme, liecina ceturtdien publicētie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Ticībai vislielākā nozīme ir Bangladešā, kur 99% aptaujāto atzinuši, ka reliģija ir viņu ikdienas dzīves sastāvdaļa. No Bangladešas šajā jomā par dažiem procentpunktiem atpaliek Afganistāna, Džibuti, Sjerraleone un Senegāla.

Tikmēr Norvēģijā tikai 20% respondentu uzskata, ka reliģija ir svarīga. Norvēģiem seko francūži (25%), briti (29%) un nīderlandieši (33%), liecina sabiedriskās domas pētniecības organizācijas "Gallup" un Līdzāspastāvēšanas fonda aptauja.

Daudz lielāks to iedzīvotāju skaits, kas atzīst, ka viņu dzīvē reliģijai ir svarīga nozīme, ir Kanādā (45%) un ASV (67%).

Aptaujā arī noskaidrojies, ka musulmaņi, kas dzīvo lielākajās Eiropas valstīs, ar savu mītnes zemi identificējas lielākā mērā nekā pārējie iedzīvotāji - gluži pretēji plaši izplatītajam viedoklim, ka viņi nav lojāli pret valstīm, kurās apmetušies uz dzīvi.

Piemēram Lielbritānijā 77% musulmaņu apgalvojuši, ka identificējas ar savu mītnes zemi, kamēr visu iedzīvotāju vidū šādam apgalvojumam piekrituši tikai 50%. Vācijā šie skaitļi attiecīgi ir 40% un 32%, bet Francijā - 52% un 55%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!