Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) rīcībā ir dokumenti par trimdā dzīvojošā Krievijas magnāta Borisa Berezovska saistību ar čečenu separātistiem, piektdien paziņoja FDD vadītājs Nikolajs Patruševs Krievijas telekanālam NTV.
"Tas ir saistīts ar partizānu un viņu līderu finansēšanu," sacīja Patruševs. Viņš piebilda, ka FDD sazināsies ar saviem ārzemju kolēģiem, lai izmeklētu šo lietu.

Berezovskis bija viens no varenākajiem cilvēkiem Krievijā Borisa Jeļcina prezidentūras laikā, bet ir kļuvis par tagadējā prezidenta Vladimira Putina konsekventu pretinieku. Berezovskis pagājušajā gadā devās trimdā un apsūdzēja Putinu, ka tas viņam politiski atriebjas Berezovska kritiskās nostājas dēļ.

Berezovskis arī vairākkārt apgalvoja, ka FDD ir organizējis 1999.gada sprādzienus Krievijas daudzdzīvokļu namos, kuri tika piedēvēti čečenu teroristiem un izmantoti, lai gūtu tautas atbalstu militārajai kampaņai pret Čečeniju.

Krievijas varas iestādes meklē Berezovski, lai sauktu pie atbildības par līdzekļu piesavināšanos. Šonedēļ Krievijā tika slēgts pēdējais neatkarīgais nacionālais telekanāls TV6, kas agrāk bija piederējis Berezovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!