Gruzijas suverenitāte un teritoriālā integritāte ir jāciena, pirmdien paziņoja ASV prezidents Baraks Obama kopīgā preses konferencē ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu.

"Pastāv jomas, kurās mums ir dažādi uzskati," sacīja Obama pēc sarunām ar Krievijas prezidentu.

"Piemēram, mums bija atklāta diskusija par Gruziju un es atkārtoju savu ciešo pārliecību, ka Gruzijas suverenitāte un teritoriālā integritāte ir jāciena," norādīja ASV prezidents.

"Taču, kaut arī mums pastāv nevienprātība par Gruzijas robežām, mēs abi piekrītam, ka neviens nav ieinteresēts jaunā militārā konfliktā. Un lai virzītos uz priekšu, mums jārunā atklāti šo atšķirību risināšanai mierīgā un konstruktīvā ceļā," paziņoja Obama.

Baltā nama padomnieks Maikls Makfols žurnālistiem skaidroja, ka Obama sarunās ar Medvedevu skaidri norādījis, ka ietekmes sfēru sadalījuma ideja ir pagātne.

"Mums bija garas diskusijas par Gruziju, kā mums tas vienmēr ir ar krieviem. Prezidents ļoti skaidri izteicās, ka ietekmes sfēru sadalījuma ideja pieder 19.gadsimtam, nevis 21.gadsimtam. Viņš novilka stingru līniju - mēs nekad neatzīsim Dienvidosetiju un Abhāziju kā neatkarīgas valstis," sacīja Makfols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!