Čečenu separātistu līderis Doku Umarovs publiskojis videoierakstu, kurā paziņojis, ka pirmdienas sprādzieni Maskavas metro īstenoti pēc viņa personīga rīkojuma, vēsta ārvalstu mediji.

Umarovs arī paziņoja, ka teroristiskie uzbrukumu Krievijā tikšot turpināti.

Pēc kaujinieka vārdiem, terorakti metro ir atriebība par Krievijas federālo spēku operāciju, kas notikusi 11. februārī Ingušijā. Operācijas laikā tika nogalināti 18 kaujinieki un cietuši pieci mierīgie iedzīvotāji, četri no kuriem vēlāk miruši.

Umarova paziņojums ticis ierakstīts uzreiz pēc sprādzieniem Maskavā 29. martā. Video viņš arī runā par akciju, kura tiks īstenota tuvākajā laikā (31. martā notikuši divi sprādzieni Kizļarā Dagestānā).

Jau vēstīts, ka trešdien masu mediji izplatījuši audioierakstu Umarova vārdā, kurā viņš apsūdzējis notikušajā Krievijas dienestus un apgalvojis, ka čečeni šādus uzbrukumus nav spējīgi īstenot. Informācija par ieraksta autentiskumu netika apstiprināta.

Kā ziņots, Dagestānas pilsētā Kizļarā trešdienas rītā ar 20 minūšu intervālu nogranda divi sprādzieni. Uzbrukumā gājuši bojā 12 un slimnīcās ievietoti vēl 23 cilvēki.

Arī sprādzieni Maskavas metro stacijās sarīkoti pirmdienas rītā ar pusstundas intervālu. Bojāgājušo skaits sasniedzis 39 cilvēkus, slimnīcās aizvien paliek vairāki desmiti cietušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!