ASV apcietināts kāds skolotājs, kuram jau bija atņemta licence par seksuāliem sakariem ar savām skolniecēm. Skolotājs bija uzsācis seksuālas attiecības ar kādu 16 gadus vecu skolnieci, jo ierēdņu pieļautās kļūdas dēļ viņam bija izdevies atsākt darbu skolā.
Painellasas apgabala skolas amatpersonas neesot zinājušas, ka 41 gadu vecā Edvarda Dž.Vailija skolotāja apliecība ir nederīga, un ka viņam jau 16 gadus bijuši neatļauti sakari ar skolniecēm. Ierēdņu kļūdas dēļ šie fakti neparādījās Florodas štata Izglītības departamenta datorsistēmā.

Šķirtenim un četru bērnu tēvam Vailijam piektdien tika izvirzīta apsūdzība par mazgadīgas personas pavešanu.

Apsūdzētā advokāts Skips Olnijs teica, ka Vailijs atgriezies Floridā no Džordžijas, kur viņš nesen strādājis par futbola treneri.

Pēc policijas informācijas, Vailijs esot apprecējis divas savas bijušās skolnieces, bet pagājušajā gadā bijis spiests atstāt darbu Gibsa vidusskolā, jo viena no viņa bijušajām sievām paziņojusi varas iestādēm, ka skolotāja licence ir nederīga. Arī tolaik klīda baumas, ka Vailijam esot romāns ar kādu skolnieci.

Policija Vailija lietu izmeklēja veselu gadu, līdz noskaidroja skolotāja pagātni un meitene atzinās sakaros ar skolotāju.

"Viņa joprojām vēlētos turpināt ar viņu attiecības," teica detektīvs Dons Kotijs. "Liecības viņa sniedz nelabprāt."

Vailijs savi skolotāja licenci zaudēja 1988.gadā, kad Polkas apgabala skolas vadība atklāja, ka skolotājs piedzirdījis ar alkoholu kādu skolnieci un pārgulējis ar viņu. Licence tika atjaunota 1994.gadā, kad Vailijs pieteicās darbā Gibsa viduskkolā.

Painellasas policijas priekšnieka vietnieks Rons Stouns sacīja, ka Vailija pagātne pirms pieņemšanas darbā esot pārbaudīta, un Vailijs savā darba pieteikumā apgalvojis, ka nekad nav zaudējis skolotāja licenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!