Lielbritānijas policija sākusi izmeklēt versiju, ka autosportista Deivida Kulthārda aviokatastrofa bijusi nevis nelaimes gadījums, bet gan pret 1. formulas pilotu vērsts atentāts.
Par šādu izmeklēšanu ziņo britu laikraksts "Sunday People", atsaucoties uz avotiem Skotlendjardā.

Laikraksts informē, ka atentāts pret skotu autobraucēju rīkots, iespējams, kāda Malaizijas derību slēgšanas sindikāta uzdevumā. Gangsteri sabojājuši Kulthārda lidaparātu, lai panāktu viņa bojāeju un līdz ar to būtiskas izmaiņas visā 1.formulas šīs sezonas čempionāta norisē. "Tas šķiet neticami, tomēr mūsu informants apgalvo, ka plāns bijis tieši šāds," laikraksts citē kādu vārdā nenosauktu Skotlendjarda pārstāvi.

"Mēs zinām, ka arī agrāk šie Dienvidāzijas derību slēgšanas uzņēmumi ir nogalinājuši cilvēkus, lai panāktu sev vēlamu derību iznākumu, mums jārēķinās ar visām iespējām," viņš piebildis.

Kulthārda lidaparāts avarēja 2. maijā, kad tas bija spiests veikt ārkārtas nolaišanos Lionas lidostā Francijā. Lidmašīnai ietriecoties zemē un aizdegoties, gāja bojā abi piloti, bet autobraucējam, viņa līgavai un trenerim brīnumainā kārtā izdevās izglābties.

Pagaidām nav nekādu oficiālu ziņu par avārijas iespējamiem iemesliem, zināms vienīgi, ka lidojuma laikā pēkšņi pārtraucis strādāt viens no lidmašīnas dzinējiem. "Sunday People" apgalvo, ka Kulthārds kļuvis par Āzijas bukmeikeru naida objektu tieši pateicoties savai korektajai uzvedībai trasē un tam, ka allaž ievērojis "McLaren" komandā noteikto kārtību, nereti ļaudams uzvarēt kolēģim Mikam Hakinenam. Tas bieži veicinājis visai negaidītu sacīkstes iznākumu.

Laikraksts apgalvo, ka šī pati Āzijas bukmeikeru mafija ir atbildīga arī par slavenā britu žokeja Frenkija Detori lidmašīnas katastrofu. Kaut žokejam katastrofā veicās un arī viņš izkļuva no lidmašīnas vraka dzīvs, tomēr salauztā kāja neļāva Detori šogad piedalīties jāšanas sporta svarīgākajās sacīkstēs - Anglijas derbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!