Tropiskajai vētrai "Bonija" tuvojoties Meksikas līcim, piektdien evakuēti naftas noplūdes seku likvidēšanā iesaistītie glābēji, tādējādi pagaidām darbus nācies pārtraukt.

"Ņemot vērā drošības risku, ko naftas noplūdes glābšanas darbos iesaistītajiem gandrīz 2000 cilvēkiem rada tropiskā vētra "Bonija", mēs gatavosimies pamest" iespējamo vētras teritoriju, ceturtdien paziņoja ASV krasta apsardzes admirālis Teds Alens.

Pirms nedēļas virs avarējušā urbuma uzstādītais noslēgs tiks saglabāts, taču centieni pabeigt papildurbumu veidošanu, lai beidzot varētu panākt patstāvīgu risinājumu samilzušajai problēmai, ir apturēti.

Kā teikts britu enerģētikas giganta "British Petroleum" (BP) piektdienas rītā izplatītajā paziņojumā, darbs pie papildurbumu veidošanas ir pārtraukts pēc konsultācijām ar varasiestādēm saistībā ar gaidāmo vētru.

"Tas, cik ilgi darbs pie papildurbuma nevarēs notikt, būs atkarīgs no laikapstākļiem," pavēstīja kompānija.

Amatpersonas uzskata, ka darbos iesaistīto evakuācija kopumā operāciju aizkavēs līdz pat 12 dienām, tomēr Alens to komentē izvairīgi. "Kaut arī tas var aizkavēt centienus uz vairākām dienām, mūsu cilvēku drošība ir svarīgākā prioritāte," viņš atzina.

Piektdienas pusdienlaikā vētras epicentrs atradās uz dienvidiem no Floridas un tās vēju ātrums sasniedza 65 kilometrus stundā (18,5 metrus sekundē).

Nacionālais Meteoroloģijas dienests informē, ka "Bonija" pārvietojās ziemeļrietumu virzienā, tuvojoties Floridas šaurumam un Meksikas līcim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!