Kāda amerikāniete, kurai mājā ielauzies laupītājs un piesējis viņu pie gultas, izglābusies, "čatojot" ar kāju pirkstiem uz sava portatīvā datora, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls "TheRegister".

Netālu no Atlantas pilsētas dzīvojošā Ēmija Vindoma jau bijusi gultā, kad viņas mājā ielauzies bruņots laupītājs un viņu pēc īsa kautiņa piesējis pie gultas, bet tad devies meklēt laupījumu. Noziedznieks nebija paredzējis zagt datortehniku, tādēļ nepamanīja Vindomas portatīvo datoru gultas tuvumā.

Kā raksta portāls, Vindoma pēc laupītāja aiziešanas nakts vidū bļaustījusies un nesekmīgi saukusi palīgā, tad konstatējusi, ka ar kājām var sasniegt datoru. Viņas rokas bijušas prasmīgi un cieši piesietas pie gultas rāmja.

Ar lielām pūlēm Vindomai izdevies atvērt portatīvo datoru un ar kāju pirkstiem nospiest pareizo taustiņu kombināciju, lai to iedarbinātu. Pēc tam viņa pamanījusi, ka dators vēl ir pieslēgts mājas bezvadu interneta (WiFi) tīklam un viņai izdevies atvērt kādu tiešsarakstes jeb "čatošanas" programmu. Rakstot ar kājas pirkstiem, nu jau agrā rītā, Vindoma kontaktēja ar savu draugu Džonu Hiltonu, ar lakonisku vēsti, kas latviski tulkotos: "Palīgā! Zvani uz 112!"

Kā raksta "TheRegister", Hiltons sazvanījis policiju īsi pēc plkst. 5.30 un tā atpestījusi laupīšanas upuri.

Portāls starp dažādiem IT ziņu resursiem internetā izceļas ar savu neslēpti cinisko attieksmi un centieniem blakus nopietnām, globālām nozares ziņām un analīzēm publicēt visādas dīvainības un komiskus gadījumus, kas saistīti ar IT, tehnoloģijām un zinātni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!