Lietuvas ārlietu ministra vietnieks Justs Paļeckis nosūtījis vēstuli Lielbritānijas raidsabiedrībai BBC un Francijas ziņu aģentūrai AFP, kurā pauž cerību, ka šie starptautiskie masu informācijas līdzekļi turpmāk nejauks Latviju un Lietuvu.
Paļeckis šādu vēstuli nosūtījis tādēļ, ka šomēnes BBC un AFP, atsaucoties uz ANO ekspertu ziņojumu, izplatīja informāciju, ka Lietuva ir viena no valstīm, kura pēdējo desmit gadu laikā, pārkāpjot embargo, ir pārdevusi ieročus Somālijai.

Tomēr faktiski ANO dokumentā teikts, ka 1994.gada martā Latvijas firma "Arnex" un Polijas firma "Cenrex" pārdevušas granātas, automātus un munīciju Somālijas policijas spēkiem.

ANO dokuments, kuru BNS saņēma no Lietuvas misijas ANO, liecina, ka, ziņojot par valstīm, kuras ir pārkāpušas ieroču piegādes embargo Somālijai, BBC un AFP ir sajaukušas Latviju ar Lietuvu.

Paļeckis vēstulē arī pauž cerību, ka "paliekot uzticīgas informācijas objektivitātes un precizitātes principiem", BBC un AFP atradīs iespēju izlabot "šo skumjo kļūdu".

"[Lietuvas] ĀM cer, ka šādi incidenti turpmāk neatkārtosies, jo tie kaitē valsts tēlam, savstarpējai sapratnei, kā arī tautu un cilvēku [savstarpējai] uzticībai," teikts vēstulē.

Tajā arī uzsvērts, ka līdz šim neviena starptautiskā organizācija nav Lietuvai izteikusi pretenzijas par embargo pārkāpšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!