Pakistāna jau ir pietiekami piekāpusies Indijai strīdā par Kašmiru, svētdien paziņoja Pakistānas prezidents Pervezs Mušarrafs pirms sarunām ar ASV valsts sekretāru Kolinu Pauelu.
"Man nekas nav jādara, jo mēs jau to esam izdarījuši," Mušarrafs sacīja reportieriem, fotografējoties kopā ar Pauelu.

Prezidents noraidīja Indijas apgalvojumus, ka Pakistānas atbalstītie musulmaņu partizāni turpina šķērsot abu valstu robežu Kašmirā, lai rīkotu uzbrukumus Indijas kontrolētajā Kašmiras daļā. "Tas tika izbeigts jau agrāk. Tas nenotiek, un Indijas puses teiktais ir pilnīgi bez pamata," sacīja Mušarrafs.

Indijas vadītāji apgalvo, ka partizānu iebrukumi ir kļuvuši retāki, bet nav izbeigti, un vaino Mušarrafu, ka viņš netur maijā un jūnijā Pauelam un viņa vietniekam Ričardam Armitidžam dotu solījumu pastāvīgi izbeigt kaujinieku pārvietošanos pāri robežai.

Mušarrafs Pakistānas vārdā vēlreiz pieprasīja, lai Indija piekristu dialogam, kurš izbeigtu abu valstu konfliktu. Indija un Pakistāna kopš decembra ir nosūtījušas apmēram miljonu karavīru uz abu valstu kopīgo robežu.

"Mūsu nostāja ir ļoti, ļoti skaidra. Mums jāsāk dialogs par Kašmiru un visiem jautājumiem," sacīja Mušarrafs. "[Mūsu gaidītā] atbilde no viņu puses ir dialoga sākšana Kašmiras jautājumā," piebilda Pakistānas prezidents.

Pauels svētdienas pēcpusdienā ieradās Pakistānā, turpinot braucienu pa abām Dienvidāzijas valstīm ar mērķi izbeigt konfliktu starp tām. Pirms Pakistānas Pauels apmeklēja Indiju, kur aicināja šīs valsts vadītājus atbrīvot Kašmiras politieslodzītos un atļaut ārzemju novērotāju klātbūtni Kašmiras vēlēšanās oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!