Tokijas apgabaltiesa Japānā otrdien piesprieda nāvessodu pakarot sektas "Augstākā patiesība" ("Aum Shinri Kyo") māceklim un karatē ekspertam Satoru Hasimoto par 10 slepkavībām.
33 gadus vecā Hasimoto upuri tika noindēti ar gāzi vai nožņaugti.

Hasimoto bija liela loma nacistu izgudrotās zarīna gāzes saražošanā un ieplūdināšanā kādā Macumoto pilsētas dzīvojamā namā 1994.gadā. Šajā incidentā tika nogalināti septiņi cilvēki un 144 ievainoti.

1995.gada martā "Aum Shinri Kyo" locekļi ieplūdināja zarīnu Tokijas metro, nogalinot 12 un ievainojot vairākus tūkstošus pasažieru sastrēgumstundas laikā.

1989.gada novembrī Hasimoto un citi sektas piekritēji nožņaudza juristu Cucumi Sakamoto, viņa sievu un mazgadīgo dēlu, jo jurists bija palīdzējis bēgt dažiem sektas locekļiem un gatavoja prāvu pret sektu.

Hasimoto tika izraudzīts šim noziegumam savu karatē iemaņu dēļ. Sakamoto ģimene tika nogalināta Tokijas piepilsētā Jokohamā, un līķi tika aprakti kalnos, kur tos atrada tikai pēc Tokijas metro incidenta.

Hasimoto iestājās sektā 1988.gadā, studējot universitātē, un kļuva par sektas guru Sjoko Asaharas (īstajā vārdā Čidzuo Macumoto) miesassargu. Asahara ir apsūdzēts 17 noziegumos, tai skaitā zarīna gāzes uzbrukuma organizēšanā Tokijas metro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!