Foto: Reuters/Scanpix
Alžīrija, kas uzņēma Lībijas diktatora Muammara Kadafi sievu un trīs bērnus, ir ignorējusi Kadafi lūgumus ļaut iebraukt arī viņam, ziņoja Alžīrijas laikraksts "El-Watan" savā interneta vietnē.

Kadafi bēguļo, kopš Lībijas nemiernieki pirms nedēļas ieņēma valsts galvaspilsētu Tripoli.

Kadafi mēģinājis panākt Alžīrijas piekrišanu viņa iebraukšanai no Gadamesas pilsētas, kas atrodas Lībijas rietumos pie Alžīrijas un Tunisijas robežām.

Atsaucoties uz Alžīrijas prezidentam Abdelazīzam Buteflikam tuviem ziņu avotiem, "El-Watan" vēstīja, ka Kadafi mēģinājis telefoniski sazināties ar Butefliku, bet prezidents atteicies pieņemt šo telefona zvanu.

"Tā nav pirmā reize, kad Kadafi un viņa emisāri mēģinājuši sazināties ar Alžīrijas prezidentu," rakstīja "El-Watan".

Laikraksts ziņoja, ka Kadafi un vairāki viņa ģimenes locekļi slēpjas Gadamesā, gaidot atļauju iebraukt Alžīrijā, kur jau ir ieradusies Kadafi otrā sieva Safija, viņa meita Aiša un dēli Hannibals un Mohammeds. Aišai otrdienas rītā Alžīrijā piedzima meita, kas esot nosaukta vecmāmiņas vārdā par Safiju.

Alžīrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Amars Belani otrdien paziņoja, ka Alžīrija atļāvusi Kadafi sievai un trim bērniem iebraukt valstī tikai humānu apsvērumu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!