Norvēģijas amatpersonas, šķiet, zaudējušas kontroli pār bēgļu centriem, kuros izmitināti tūkstošiem cilvēku, kas meklē patvērumu Norvēģijā. Līdz šim šogad no tiem pazuduši vairāk nekā 3600 cilvēku, ziņo Norvēģijas laikraksts "Aftenposten".
Tas nozīmē, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu no bēgļu centriem pazuduši par 85% vairāk patvēruma meklētāju. Imigrācijas varas iestādes atzīst, ka tās nezina, kas noticis ar 3679 cilvēkiem, kuri acīmredzot šogad aizbēguši no šiem centriem. Policijas inspektors Magnuss Andreasens laikrakstam "Aftenposten" izteica pieņēmumu, ka daudzi no viņiem droši vien devušies uz Norvēģijas lielākajām pilsētām, kur ir vieglāk iejukt cilvēku masā.

Citi varētu būt atstājuši Norvēģiju, lai dotos uz citām valstīm. Patlaban imigrācijas varas iestādes sākušas pārbaudīt katru kravas automašīnu uz prāmjiem, kas no Kristiansanas dodas uz Norvēģijas dienvidiem vai Angliju.

Laikraksts norāda, ka tik liels patvēruma meklētāju skaits nekad iepriekš Norvēģijā nebija nozudis. Šo cilvēku lielākā daļa nāca no Austrumeiropas vai bijušās Padomju Savienības, un viņiem bija maz izredžu iegūt patvērumu Norvēģijā.

Pazudušo skaits palielinājies proporcionāli patvēruma meklētāju skaitam, kas augusta beigās sasniedza 11 455 cilvēkus. Arī no valsts piespiedu kārtā deportēto skaits ir nepieredzēti pieaudzis. Patlaban deportāciju gaida aptuveni 2400 cilvēku, kuru aizbraukšanas izdevumus sedz valsts, teikts "Aftenposten" publikācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!