Foto: Reuters/Scanpix
Separātiskās Dienvidosetijas pašreizējais prezidents Eduards Kokoiti negrasās pieņemt opozīcijas ultimātu un atkāpties no amata, svētdien vēsta aģentūra "Interfax".

Viņš žurnālistiem paziņojis, ka nekādus ultimātus nepieņems un visas tālākās republikas vadības darbības notiks likuma ietvaros.

"Dienvidosetijas vadība negrasās pieņemt nekādus ultimātus, gan opozīcijai, gan visiem pārējiem pilsoņiem ir tiesības paust savu viedokli, bet republikā viss notiks atbilstoši konstitūcijai. Pašlaik notiek konsultācijas, šodien vakarā dialogs turpināsies," sacīja Kokoiti.

Jau vēstīts, ka Dienvidosetijas Augstākā tiesa otrdien anulēja šajā separātiskajā republikā 27.novembrī notikušās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātus, saskaņā ar kuriem vēlēšanās uzvarējusi bijusī izglītības ministre Alla Džiojeva, lēmumu pamatojot ar to, ka "prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas atbalstītāji ir pārkāpuši Dienvidosetijas republikas konstitucionālo likumu par prezidenta vēlēšanām".

Opozīcijas līdere Džiojeva sevi pasludināja par iepriekšējo vēlēšanu uzvarētāju un paziņojusi, ka nepieļaus jaunu vēlēšanu rīkošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!