Foto: AFP/Scanpix
Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins trešdien paziņoja, ka ar prezidentu Dmitriju Medvedevu neesot pārrunājuši iespēju, ka Medvedevs varētu nolikt pilnvaras un Putins varētu kļūt par prezidenta pienākumu izpildītāju līdz 4.martā gaidāmajām Krievijas prezidenta vēlēšanām.

"Mēs par to neesam runājuši," teica Putins, atbildot uz žurnālistu jautājumu, vai iespējams, ka viņš varētu pārņemt varu Krievijā vēl pirms prezidenta vēlēšanām.

Žurnālistu spekulācijas saistītas ar iespējamo vēstures atkārtošanos, jo 1999.gada 31.decembrī toreizējais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins paziņoja, ka noliek prezidenta pilnvaras un par prezidenta pienākuma izpildītāju kļūst Putins, kas jau nākamajā gadā uzvarēja prezidenta vēlēšanās un valsti vadīja līdz 2008.gada maijam.

Krievijas likumdošana neļāva viņam kandidēt uz trešo prezidentūras termiņu un par prezidentu kļuva Medvedevs, tomēr tagad Putins ir nolēmis atgriezties Kremlī un tiek uzskatīts par galveno pretendentu uz uzvaru 4.martā gaidāmajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!