Foto: AFP/Scanpix
Arābu līga sestdien apturēja novērotāju misijas Sīrijā darbību, jo pēdējās dienās tur ir būtiski pastiprinājusies vardarbība un nogalināti vairāk nekā 100 cilvēku.

"Ir nolemts nekavējoties apturēt Arābu līgas misijas Sīrijā darbu, līdz šo jautājumu izskatīs līgas padome," teikts Arābu līgas ģenerālsekretāra Nabila al Arabi paziņojumā.

Pēc amatpersonu teiktā, pagaidām misijas novērotāji netiks izvesti no Sīrijas.

Jau vēstīts, ka Arābu līgas novērotāju misijas Sīrijā vadītājs ģenerālis Mohammeds Ahmeds Mustafa al Dabi piektdien paziņoja, ka pēdējo trīs dienu laikā vardarbība šajā valstī ir ievērojami palielinājusies, jo īpaši Homsas, Hamas un Idlibas pilsētās.

Pēc Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas cilvēktiesību observatorija" datiem, ceturtdien un piektdien režīma spēku uzbrukumos nogalināti vismaz 120 cilvēku, bet sestdien - 29 cilvēki.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO), lai gan atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijā nemieros bojāgājušo skaitam, ir aprēķinājusi, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!