Foto: Itar-Tass/Scanpix

Dienvidosetijas prezidenta amata kandidāte Alla Džiojeva ceturtdien ievietota slimnīcas reanimācijā pēc tam, kad specdienestu kaujinieki iebruka viņas mājās un priekšvēlēšanu štābā, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Slimnīcas pārstāvis žurnālistus informēja, ka mediķiem ir aizdomas par mikroinsultu, taču precīzāka diagnoze tiks noteikta pēc klīniskajiem izmeklējumiem.

Džiojeva zaudējusi samaņu pēc tam, kad "omonieši" sākuši sist viņas priekšvēlēšanu štāba darbiniekus, informē Krievijas mediji. Prezidenta amata kandidātes pārstāvji arī vēsta, ka drošībnieki lieguši "ātrās palīdzības" mediķiem sniegt Džiojevai palīdzību.

Slimnīcā Džiojevu apsargā aptuveni 50 "omoniešu", Dienvidosetijas KGB pārstāvji un valsts apsardzes dienests. Krievijas mediji ziņo, ka pie slimnīcas sākuši pulcēties prezidenta amata kandidātes atbalstītāji.

Tikmēr prezidenta pienākumu izpildītājs Vadims Brovcevs vaino Džiojevu valsts apvērsuma mēģinājumā, jo viņas izsludinātā inaugurācija ir pretrunā ar Dienvidosetijas likumiem.

Džiojevas māja un priekšvēlēšanu štābs ceturtdien tika ieņemti pēc tam, kad viņa attiecās ierasties uz nopratināšanu prokuratūrā. Džiojevu steidzami izsauca uz pratināšanu liecinieces statusā lietā par mēģinājumu ieņemt Centrālo vēlēšanu komisiju.

Opozīcijas kandidāte Džiojeva pērnā gada novembrī uzvarēja prezidenta vēlēšanās, taču Centrālā vēlēšanu komisija pēc viņas sāncenša Anatolija Bibilova iesnieguma anulēja vēlēšanu rezultātus. Sarunas starp Džiojevu un valdošo varu beidzās bez rezultātiem, un viņa vienpersoniski izsludināja savu inaugurāciju, kam būtu bijis jānotiek piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!