Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien Maskavas centrā par nesankcionētu piketēšanu aizturēti aptuveni 120 cilvēki. Starp aizturētajiem ir arī cilvēktiesību aizstāvis Ļevs Ponomarevs un viens no opozīcijas līderiem – Boriss Ņemcovs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Visi aizturētie nogādāti policijas iecirkņos, kur ar tiem notiks profilaktiskas pārrunas par sabiedriskās kārtības traucējumu nepieļaujamību, pēc tam aizturētie tiks atbrīvoti, informēja policija.

Aktīvisti centās sapulcēties pie Manēžas laukuma, lai protestētu pret Vladimira Putina inaugurāciju Krievijas prezidenta amatā, kas pirmdien notiek Kremlī.

Policijas vienības atstūma protestētājus no prezidenta korteža pārvietošanās maršruta Kremļa tuvumā, ziņo BBC korespondents.

Protesta pasākumi pirms Putina stāšanās amatā, kuru laikā izcēlušās demonstrantu un policijas sadursmes Maskavā notikuši jau svētdien, opozīcijas rīkotās akcijas "Miljonu gājiens" laikā.

Jau vēstīts, ka pirmdien Krievijas prezidenta amatā oficiāli stājies Vladimirs Putins, kurš uzvarējis 4. martā notikušajās prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!