Foto: AFP/Scanpix

Bijušā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka, kurš notiesāts ar mūža ieslodzījumu, veselības stāvoklis ir smags. Mubarakam ir problēmas ar elpošanu un asinsspiedienu, bet viņš nav komā, atsaucoties uz Iekšlietu ministrijas ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

Toras cietuma amatpersonas, runājot anonīmi, pavēstījušas, ka cietuma ārsti divas reizes Mubarakam veikuši defibrilāciju. Tomēr amatpersonas nedeva norādes, vai bijušajam prezidentam bijusi sirdslēkme. Mubaraks pagājušajā nedēļā mākslīgi elpināts piecas reizes dienā, aģentūrai "Reuters" pavēstīja avoti drošības iestādēs.

Mubaraka ģimenes locekļi mēģina panākt notiesātā pārvešanu no cietuma uz militāro slimnīcu, kurā viņš ārstējās pirms soda piespriešanas.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS jau vēstīja, ka korupcijā un līdzdalībā apmēram 840 demonstrantu nogalināšanā, uz kuriem varas iestādes atklāja uguni, mēģinot apspiest tautas sacelšanos, apsūdzētajam gāztajam Ēģiptes prezidentam Hosnī Mubarakam otrajā jūnijā tiesa piesprieda mūža ieslodzījumu.

Tiesnesis uzsvēra, ka tiesa ir taisnīga un Mubaraks savu gandrīz 30 valdīšanas gadu laikā Ēģiptes tautai radīja lielas ciešanas, tomēr kritiķi norāda, ka izmeklēšana bija sasteigta un pavirša.

Spriedumu Mubaraks, kam uz acīm bija tumšas saulesbrilles, noklausījās guļot uz nestuvēm, neizrādot nekādas emocijas.

Mubaraks pērn 11.februārī atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!