Foto: AFP/Scanpix

Parīzes pašvaldība apsver plānu ikoniskajai Francijas galvaspilsētas celtnei Eifeļa tornim izveidot pazemes paplašinājumu, jo torņa paplašināšana virszemē sabojātu Parīzes arhitektonisko ģeometriju, piektdien paziņoja Parīzes mēra vietnieks tūrisma jautājumos Žans Bernārs Bro.

"Parīzes mērija otrdien vai trešdien apstiprinās šo projektu par pazemes ēkas būvniecību, mums ir jāveic turpmāka izpēte un mēs virzāmies uz priekšu ar šo projektu," stāstīja Bro, kas vada arī Eifeļa torņa operatorkompāniju SETE.

Bro teica, ka projekts tiek izstrādāts jau mēnešiem ilgi un pašvaldībā izvedota darba grupa, kas izvērtē visus līdz šim veikto torņa paplašināšanas iespēju pētījumus.

Eifeļa torni nav iespējams paplašināt virszemē, jo "ir jāievēro ainavas līnija, ko tornis veido ar Militāro skolu un Šaijo pili", Bross skaidroja, minot divas citas ievērojamas Parīzes vēsturiskās celtnes, kas veido ainavisku ansambli ap Sēnas upi.

Divos Eifeļa torņa pazemes stāvos plānots izvietot biļešu kases, Eifeļa torņa muzeju, bērnu spēļu zonu un citas telpas apmeklētāju ērtībām.

Pašlaik apmeklētājiem ir jāgaida vairākas stundas garā un haotiskā rindā, kas apvijas ap Eifeļa torni, lai iegādātos biļetes.

324 metrus augstais Eifeļa tornis tika uzcelts divu gadu laikā uz 1889.gada Parīzes starptautisko gadatirgu un ir kļuvis par vienu no pasaules populārākajām tūrisma atrakcijām. Franču inženiera Gustava Eifeļa projektētais tornis līdz 1930.gadam bija pasaules augstākā celtne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!