Foto: EPA/LETA
Austrāliešu mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošais konglomerāts "News Corp." otrdien paziņoja, ka apsver iespēju restrukturēt savu darbību, nodalot izklaides biznesu no grūtībās nonākušā izdevējdarbības biznesa.

Saskaņā ar plānu filmu un televīzijas bizness, kurā iekļaujas filmstudija "20th Century Fox", raidsabiedrība "Fox" un ziņu kanāls "Fox News", tiks nodalīts no laikrakstu un grāmatu izdevniecības aktīviem, kuru skaitā ir laikraksti " Wall Street Journal" (WSJ) un "Times", avīze "Australian", kā arī grāmatu izdevniecība "HarperCollins", iepriekš vēstīja WSJ.

"News Corp." apstiprināja WSJ ziņoto, ka restrukturizācija nozīmē, ka "abi biznesi tiks sadalīti divās atsevišķās kompānijās, kuru akcijas tirgos biržas sistēmā".

Šo ziņu ietekmē otrdien Sidnejas biržā krasi cēlās "News Corp." akcijas cena, jo investori pozitīvi novērtēja sadalīšanas plānus.

WSJ rakstīja, ka "News Corp." akcionāri jau zināmu laiku cenšoties panākt izdevējdarbības aktīvu nodalīšanu, jo visu grupu ir satricinājis skandāls par žurnālistu neatļautu piekļūšanu mobilajiem tālruņiem, kurā bija iesaistīts nu jau slēgtais "News Corp" piederējušais Lielbritānijas tabloīds "News of the World". Skandāla dēļ "News Corp." bija spiests atteikties no satelīttelevīzijas kompānijas "BSkyB" pārņemšanas, kas būtu bijis lielākais iegādes darījums konglomerāta pastāvēšanas vēsturē.

Galīgas lēmums par sadalīšanu vēl neesot pieņemts, ziņoja WSJ, un, ja šāds sadalīšanas plāns tiks īstenots, Mērdoku ģimene, visticamāk, saglabās kontroli pār abām kompānijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!