Foto: AFP/Scanpix
Beļģijā simtiem cilvēku izgājuši ielās, lai protestētu pret plānoto Mišelas Martinas atbrīvošanu no cietuma. Viņa ir bijusī sieva un sabiedrotā jaunu meiteņu slepkavam un pedofilam Markam Ditrū, vēsta ārvalstu mediji.

Protestētāji, nesot rokā baltus un melnus balonus un Ditrū upuru fotogrāfijas, un saucot "kauns, kauns", gājuši caur Malones pilsētai līdz sieviešu klosterim, kas piekritis Martinai dot patvērumu pēc iziešanas no cietuma. Daži no demonstrantiem centušies pārraut policistu pie klostera izvietotos norobežojumus.

Martina tiesas piespriesto 30 gadu cietumsoda vietā cietumā pabijusi 16 gadus. Valsts varas iestādes piekritušas, ka sieviete pārējo viņai piespriesto cietumsodu pavada mūķenes cellē.

Martina bijusi Ditrū sabiedrotā divu meiteņu nāvē. Viņa palīdzējusi vīrietim nolaupīt meitenes un turēt ieslodzījumā. Abas astoņus gadus vecās meitenes tika atrastas apraktas pēc tam, kad viņas bija nomērdētas badā Ditrū pagrabā.

Ditrū arestēts 1996.gadā, bet 2004.gadā tiesa viņam piesprieda mūža ieslodzījumu. Vīrietis atzīts par vainīgu sešu meiteņu nolaupīšanā un izvarošanā. Divas meitenes viņš nogalinājis, un izraisījis vēl divu citu nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!