Foto: Reuters/Scanpix

Minskas metro stacijas aprīkos ar spridzekļu eksplozijas ierobežotājiem, otrdien preses konferencē paziņojušas amatpersonas, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Ja metro stacijā tiks atrasts aizdomīgs priekšmets, to pārvietos uz īpašu ierīci eksplozijas lokalizēšanai, līdz notikuma vietā ieradīsies speciālisti," paziņoja pilsētas metro pārstāvis Rostislavs Jureņja. Ierīces sprādziena lokalizēšanai jau esot pilsētas rīcībā un tuvākajā laikā tās uzstādīs metro stacijās, pastāstīja amatpersona.

Metro arī ir izveidots speciāls apsardzes dienests un tiks veidotas papildus pārbaudes zonas, kur pārbaudīt pasažieru somas, informē amatpersona.

Jau vēstīts, ka 2011. gada aprīlī Minskas metro stacijā "Oktjabrjskaja" eksplodēja spridzeklis. Tas tika detonēts ar tālvadības mehānismu, kad vakara sastrēgumstundas laikā stacijā iebrauca vilciens. Sprādzienā tika nogalināti 15 un ievainoti vairāk nekā 200 cilvēki.

Par terorakta sarīkošanu tika aizturēti divi vīrieši – Vladislavs Kovaļovs un Dmitrijs Konovalovs. Tiesa abus atzina par vainīgiem un piesprieda tiem nāvessodu nošaujot. Nāvessodu notiesātajiem izpildīja 2012. gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!