Foto: Reuters/Scanpix
Plašā Eiropas dienvidu daļā turpinās liels karstums, trešdien vismaz 18 valstīs gaisa temperatūra pārsniegs +35 grādus, liecina "Global Forecast System" prognoze.

Saskaņā ar meteoroloģisko brīdinājumu sistēmā "Meteoalarm" publicēto informāciju trauksme par ļoti augstu gaisa temperatūru trešdien izsludināta 15 valstīs, bet faktiskais valstu skaits ir nedaudz lielāks, jo dažas Balkānu reģiona un Austrumeiropas valstis nav "Meteoalarm" dalībnieces. Tostarp Itālijā, Horvātijā un Serbijā ir spēkā sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums.

Lielākā svelme - gaisa temperatūras paaugstināšanās virs +40 grādiem - trešdien gaidāma Spānijā un Balkānu valstīs. Virs +35 grādiem gaisa temperatūra paaugstināsies teritorijā no Portugāles rietumos līdz Slovākijai, Rumānijai un Turcijai austrumos.

Nedēļas beigās lielais karstums atkāpsies no Eiropas dienvidrietumu daļas, nākamās nedēļas sākumā svelme mazināsies arī dienvidaustrumos. Līdz tam Balkānu pussalā piecas dienas pēc kārtas gaidāms 40 grādu karstums.

Balkānu valstīs turpina plosīties mežu ugunsgrēki. Valsts iestādes aicinājušas iedzīvotājus dienas laikā neuzturēties ārpus telpām un dzert daudz ūdens, tāpat izskanējuši aicinājumi atlikt mācību gada sākumu, vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!