Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes un Lielbritānijas naftas milzis "Shell" Nigērijas dienvidos slēdzis cauruļvadu, pa kuru jēlnafta tiek piegādāta apstrādes stacijai, jo tika atklāta naftas noplūde no cauruļvada, kompānijas paziņoja pirmdien.

Naftas noplūdes iemesls pagaidām nav zināms.

"29.augustā atklājām noplūdi līnijā, kas savieno naftas urbumu ar peldošo staciju "Nembe Creek 2," pirmdien pavēstīja "Shell" pārstāvis Presjus Okolobo.

"Esam slēguši skarto līniju, lai novērstu jebkādu kaitējumu videi," viņš uzsvēra un piebilda, ka ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu noplūdes cēloni.

Okolobo norādīja, ka ir mobilizēta inženieru komanda, lai salabotu cauruļvadu, kura bojājums nav radījis būtisku kaitējumu ražošanai.

Nigēras upes deltas reģions, kur Nigērijā notiek naftas pārstrāde, desmitiem gadu ir piesārņots daudzo noplūžu dēļ, kuras radījuši gan naftas zagļu, gan kaujinieku bojājumi cauruļvadiem, kā arī naftas kompāniju uzturēšanas vai darbības kļūmes.

Aktīvisti uzver, ka tādas kompānijas kā "Shell" nav darījušas pietiekami daudz, lai novērstu naftas noplūdes.

Nigērija ir lielākais naftas ražotājs Āfrikā, ik dienas iegūstot vairāk nekā divus miljonus barelu naftas. "Shell" ir lielākais naftas uzņēmums, kas strādā šajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!