Foto: AFP/Scanpix
Desmit ogļrači gājuši bojā nelaimes gadījumā raktuvē Ķīnas ziemeļrietumos, sestdien vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Aģentūra "Sjiņhua", atsaucoties uz vietējām amatpersonām, vēstīja, ka negadījums noticis Gaņsu provinces Šaņdaņas rajona Huacaotonas raktuvē ceturtdienas vakarā, bet pēdējais ogļrača līķis no raktuves tika izvilkts sestdienas rītā.

Desmit strādnieki nokrita no platformas, kas apgāzās 200 metru virs šahtas dibena, kas bija pildīts ar ūdeni, vēstīja "Sjiņhua".

Ķīnas ogļraktuvēs bieži notiek negadījumi, kuros iet bojā cilvēki, jo trūkst noteikumu raktuvju darbam, valda korupcija un darbs nav efektīvs. Lielākā daļa negadījumu notiek, jo kompāniju vadītāji izvēlas neievērot kaut minimālas drošības prasības, lai gūtu pēc iespējas ātrāku peļņu.

Pagājušajā nedēļā gāzes eksplozijā ogļraktuvē Sičuaņas provincē Ķīnas dienvidrietumos gāja bojā 45 cilvēki, kas ir lielākais bojāgājušo skaits vienā avārijā Ķīnas ogļrūpniecībā pēdējo triju gadu laikā.

Jaunākie dati liecina, ka pērn negadījumos Ķīnas ogļraktuvēs gāja bojā 1973 cilvēki, kas ir par 19% mazāk nekā gadu iepriekš, tomēr darba tiesību aktīvisti uzsver, ka bojāgājušo skaits ir lielāks.

Straujās ekonomikas izaugsmes dēļ Ķīnā pieaug arī energoresursu pieprasījums. Pasaules otra lielākā ekonomika ir lielākais ogļu patērētājs pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!