Foto: Shutterstock
Karavīri ir sagūstījuši vīrieti, kurš varētu būt viens no valstī meklētākajiem narkobaroniem - Horhe Eduardo Kostilja Sančess, vēsta raidsabiedrībaBBC.

Kostilja, kurš tiek uzskatīts par karteļa „Golfo” līderi, aizturēts trešdien valsts ziemeļu štatā Tamaulipasā, teikts armijas paziņojumā. Bandas vadoni, pazīstamu ar iesauku „El Coss”, meklēja gan Meksikas, gan ASV varas iestādes.

Viņš ir iekļauts Meksikas 37 meklētāko narkotirgoņu sarakstā, solot divu miljonu dolāru (1.08 miljoni latu) atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu to notvert. Vairāk nekā 20 no 2009. gadā publicētajā sarakstā iekļautajām personām jau ir sagūstītas vai nogalinātas.

Kostilja, kurš agrāk strādāja par policistu, kartelim „Golfo” pievienojās deviņdesmito gadu sākumā. Kopš 2010. gada, kad tika sarautas attiecības ar sabiedroto bandu „Zetas”, kartelis „Golfo” ir kļuvis vājāks. „Golfo” arī sadalījās, kad 2010. gadā apšaudē ar karavīriem gāja bojā grupējuma toreizējais līderis.

Ar narkotiku tirdzniecību saistītās vardarbības apkarošana ir galvenais izaicinājums Meksikas valdībai un tās jaunajam prezidentam Enriko Pena Njeto, kurš amatā stāsies decembrī.

Kopš prezidents Felipe Kalderons 2006. gadā cīņā ar spēcīgajiem narkokarteļiem iesaistīja armiju, vardarbībā Meksikā bojā ir gājuši vairāk nekā 55 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!