Saskaņā ar tradīciju gada 11. mēneša 11. dienas 11. stundas 11. minūtē Vācijā pirmdien sākusies karnevālu sezona, kuras laikā daudzu pilsētu ielās svētku gājienos izies tūkstošiem cilvēku.
Karnevālu sezonas svinības jau sākušās tādās Vācijas rietumdaļas pilsētās kā Ķelnē, Bonnā, Diseldorfā, Dortmundē un Maincā, kur, par spīti aukstajam laikam, svētku dalībnieki izgājuši ielās nerru jeb ākstu un citu tēlu kostīmos.

Lai gan ziemas karnevāli īpaši populāri ir Vācijas katoliskajos rietumos, karnevālu sezonas ieskaņas pasākumi notikuši arī valsts austrumdaļā un galvaspilsētā Berlīnē.

Karnevālu sezonas "maģiskais skaitlis" 11 atbilstoši tradīcijai ir saistīts ar to, ka kādreiz 11. novembrī ap pulksten 11 no rīta beigusies nodokļu iekasēšana.

Savukārt kāda cita leģenda vēsta, ka skaitļa 11 izcelsme saistāma ar franču kultūras vēsturisku ietekmi un Napoleona karaspēku, kas savulaik ieņēma Reinzemi Vācijas rietumos. Reinzemes iedzīvotāji stāsta, ka 11 par karnevālu "maģisko skaitli" kļuvis tāpēc, ka vārds vienpadsmit vācu valodā ir "elf", ko savukārt ir iespējams atšifrēt kā Francijas revolūcijas saukļa "Liberte, Egalite, Fraternite" ("Brīvība, vienlīdzība, brālība") saīsinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!