Foto: LETA
Bīstami savvaļas dzīvnieki ienākuši iedzīvotāju mājokļos un ciemos centrālajā Nigērijā pēc postošiem plūdiem. Pārplūdušo upju ūdeņiem līdzi atnākušo kustoņu vidū ir arī čūskas, krokodili un pat nīlzirgi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Spēcīgo plūdu dēļ savas mājvietas ir pametuši simtiem tūkstoši iedzīvotāju, bet vairāki simti ir gājuši bojā. Plūdi pilnībā iznīcinājuši lielas platības ar lauksaimniecības zemēm. Līdz ar pārplūdušo upju ūdeņiem apdzīvotās vietās ir ieradušies arī savvaļas dzīvnieki, vēsta BBC.

”Manā mājā ir nīlzirgs,” raidsabiedrībai pastāstīja Benue štata iedzīvotājs Vuese Džirake. Saimnieks trešdien apmeklējis savu māju, kurā ūdens bijis vēl līdz viduklim, un ieraudzījis lielo dzīvnieku. Džirake par to informējis amatpersonas, jo pats nespējot tikt galā ar problēmu. Saimnieks gan cer, ka nīlzirgs pats pametīs viņa mitekli.

Līdzīga situācija novērota Makurdi, Agatu, Logo un Adokas pilsētiņās, vēsta BBC. Nigērijas Ārkārtas situāciju vadības aģentūra pastāstīja, ka kopā ar Benue štata varas iestādēm un citām atbildīgām institūcijām, strādā pie tā, lai cilvēki varētu atgriezties mājās.

Pagaidām atgriezties mājās nav droši bīstamo dzīvnieku klātbūtnes dēļ, norāda aģentūras pārstāvis Abdusalams Muhamads. ”Pašlaik šajās mājās dzīvo krokodili, čūskas un citi plūdu ūdeņu atnesti bīstami dzīvnieki, tāpēc, ja cilvēki atgriežas, tas būs viņiem kaitīgi un viņi riskēs ar savām dzīvībām,” BBC citē Muhamadu.

Cilvēkiem ir jāgaida varas iestāžu rīkojumi, kad ūdens būs atkāpies, norāda amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!