Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā teroristu tīkla “Al Qaeda” Arābijas pussalas atzara kaujinieki pirmdien uzbrukuši armijas bāzei Jemenas dienvidos, kur turpinās militārā operācija pret teroristisko organizāciju, atsaucoties uz vietējām amatpersonām, vēsta aģentūra “France Presse”.

Piektdienas rītausmā terorists – pašnāvnieks armijas bāzē Abjānas provincē uzspridzinājis mīnētu automašīnu, kā rezultātā gāja bojā vismaz deviņi karavīri. Pēc tam karavīriem uzbrukuši citi kaujinieki, no kuriem divus karavīri nogalināja, bet vienam izdevies aizbēgt. Savukārt aģentūra ”Reuters” ziņo par 10 bojāgājušiem karavīriem un 11 teroristiem. Pirms uzbrukuma kaujiniekiem ar ieročiem un sprāgstvielām izdevies izbraukt cauri vairākiem kontrolpunktiem, norāda ”France Presse”.

Iespējams, ka uzbrukums bijusi kaujinieku atbildes reakcija uz organizācijas reģionālo līderu nogalināšanu. Ceturtdien bezpilota lidaparāta uzlidojumā nogalināti vismaz septiņi kaujinieki.

Arābijas pussalas "Al Qaeda" atzars izveidojās 2009. gadā, apvienojoties starptautiskā teroristu tīkla Jemenas un Saūda Arābijas kustībām. Grupējums ir uzņēmies atbildību par virkni teroraktu un tika vainots par mēģinājumu uzspridzināt ASV pasažieru lidmašīnu, kura lidoja uz Detroitu 2009. gada decembrī.

Jemena jau mēnešiem cīnās ar "Al Qaeda" valsts dienvidos. Teroristi izmantoja tautas sacelšanos 2011. gadā, kura laikā tika gāzts valsts prezidents Ali Abdulla Salehs, lai pārņemtu kontroli valsts dienvidu un austrumu reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!