Foto: AFP/Scanpix
Luksemburgas iedzīvotāji sestdien svin šīs lielhercogistes kroņprinča Gijoma kāzas ar beļģu grāfieni Stefāniju de Lanuā.

30 gadus vecais Gijoms un 28 gadus vecā Stefānija tika oficiāli salaulāti civilā ceremonijā piektdien, un līdz ar to grāfiene de Lanuā kļuva par Luksemburgas princesi Stefāniju.

Sestdien notika laulību ceremonija Luksemburgas Dievmātes katedrālē. Uz to bija ieradušies Gijoma vecāki Luksemburgas lielhercogs Anrī un lielhercogiene Marija Terēza, kā arī citu monarhiju pārstāvji - Beļģijas karalis Alberts II un karaliene Paola, Nīderlandes karaliene Beatrikse, Dānijas karaliene Margrēte II un princis konsorts Henriks, Norvēģijas karalis Haralds V un karaliene Sonja, Zviedrijas karaliene Silvija, Lihtenšteinas firsts Hanss Adams II un princese Marija, Japānas kroņprincis Naruhito, Lielbritānijas princis Edvards, Monako princese Karolīna un Marokas karaļa Mohammeda V sieva princese Lalla Salma.

Sestdien par godu troņmantnieka kāzām Luksemburgā notiek tautas svētki ar bezmaksas koncertiem un ielu izrādēm, bet vakarā būs salūts. Svētku pasākumi Luksemburgas valsts kasei izmaksājuši apmēram pusmiljonu eiro (aptuveni 350 tūkstošus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!