Foto: Reuters/Scanpix
Vismaz 22 cilvēki ir gājuši bojā, bet aptuveni 200 ievainoti vairākas dienas notiekošajās sadursmēs starp valdību atbalstošajiem grupējumiem un bijušā līdera Muamara Kadafi bastiona Benī Valīdas kaujiniekiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valdību atbalstošie kaujinieki, daudzi no kuriem ir no Benī Valīdai naidīgās Misrātas, dienām ilgi apšauda netālu no Tripoles esošo pilsētu. Valdība apgalvo, ka pilsētā ir patvērušies Kadafi lojālisti, to noliedz Banī Valīdas kaujinieki.

Medijiem pieejamā informācijas liecina, ka Misrātas kaujinieki meklē vīrus, kuri nolaupīja un nogalināja ar Kadafi nāvi pagājušajā gadā saistītu kaujinieku no Misrātas Omranu ben Šabanu. Nolaupītais miris septembrī, pēc tam, kad divus mēnešus atradies gūstā Benī Valīdā.

Svētdien Benī Valīdas kaujinieku vadītājs aģentūrai ”Reuters” paziņojis, ka uzbrukums pilsētai joprojām turpinās. Pilsēta tiek apšaudīta no visām pusēm, norāda kaujinieks.

Sestdien valdība paziņoja, ka ir notverts Kafadi bijušais preses pārstāvis Musa Ibrahims. Vēlāk pats Ibrahims internetā noliedzis šīs ziņas. Svētdien valdība paziņoja, ka paziņojums par Ibrahima arestu bijis balstīts uz nepārbaudītām ziņām.

Sadursmes pie Banī Valīdas notiek gadu pēc bijušā valsts līdera Muamara Kadafi notveršanas un nogalināšanas 2011. gada 20. oktobrī.

Jau ziņots, ka Lībijā pagājušā gada februārī sākās bruņota sacelšanās pret Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20. oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Lībijā kopš Kadafi gāšanas 2011. gadā joprojām nav visaptverošu un labi organizētu drošības spēku. Valstī saimnieko liels daudzums dažādu bruņoto grupējumu, bet pagaidu valdība nespēj tos visus kontrolēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!