Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas bijušais aizsardzības ministra vietnieks Kims Čols, kurš ar nāvi sodīts 2012. gada sākumā, ticis nogalināts pat Ziemeļkorejai neparastā veidā – viņu piesēja pie staba un nošāva ar mīnmetēju, vēsta laikraksts “The Telegraph”.

Tādu soda veidu esot izvēlējies valsts jaunais līderis Kims Čenuns, kurš pieprasījis, lai no ģenerāļa ”nepaliek pāri ne matiņa”.

Ģenerāļa sodīšana ir daļa no "tīrīšanas", kas sākusies Ziemeļkorejas militārajās aprindās pēc Kima Čenuna nākšanas pie varas. Šogad vajāšanai par upuriem jau kritušas 14 augsta ranga amatpersonas, liecina Dienvidkorejas izlūkošanas dati.

Analītiķi uzskata, ka Kims Čenuns, kurš pie varas nāca pēc sava tēva Kima Čenira nāves 2011. gada decembrī, mēģina nostiprināt savu varu un kliedēt jebkuru kritiku par to, ka viņš ir pārāk jauns un nepieredzējis valsts vadīšanai.

Kims Čenuns, kuram ir 29 vai 28 gadi, saviem lojālajiem virsniekiem esot devis rīkojumu atbrīvoties no oponentiem, apsūdzot tos Kima Čenira neapraudāšanā un sēru perioda noteikumu pārkāpumos.

Jau vēstīts, ka Kims Čenuns par Ziemeļkorejas vadoni un "dižo pēcteci" kļuva pēc sava tēva Kima Čenira nāves 2011.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!