Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas bijušā premjera Silvio Berluskoni advokāti līdz 10.novembrim iesniegs apelāciju par Milānas tiesas piektdien piespriesto četru gadu cietumsodu ekspremjeram par krāpšanos ar nodokļiem, vēsta ārvalstu mediji.

Tiesa gan atbilstoši 2006.gadā pieņemtajam amnestijas likumam cietumsodu samazinājusi līdz vienam gadam. Tāpat Berluskoni arī aizliegts piecus gadus ieņemt valsts amatus. 76 gadus vecais Berluskoni gan nav apcietināts, jo šo spriedumu var pārsūdzēt divās tiesu instancēs.

"EuroNews" vēsta, ka Berluksoni šīs apsūdzības un tiesas lēmumu nosaucis par "nereālām, politiski motivētām, neticamām un nepieņemamām".

Jau vēstīts, ka Berluskoni apsūdzībā teikts - viņam piederošais mediju koncerns "Mediaset" mākslīgi palielināja filmu izplatīšanas tiesību cenas, ko pārdeva sev piederošiem uzņēmumiem un tad tās atkal atpirka "Mediaset". Tādējādi uzņēmums samazināja savus ienākumus un maksāja mazākus nodokļus.

Pret Berluskoni ir tikušas izvirzītas apsūdzības par korupciju, krāpšanos ar nodokļiem, grāmatvedības datu viltošanu, nelikumīgu politisko partiju finansēšanu, dienesta pilnvaru pārkāpšanu un seksuālām attiecībām ar nepilngadīgu prostitūtu. Tomēr viņš ne reizi nebija ticis notiesāts.

Mediju magnāts miljardieris Berluskoni bija premjerministrs 1994.-1995.gadā, no 2001. līdz 2006.gadam un no 2008. līdz 2011.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!