Foto: AFP/Scanpix

Izraēlas nesen uzstādītā pretraķešu sistēma "Iron Dome" svētdien pārtvēra divas palestīniešu no Gazas sektora raidītas raķetes, kuru mērķis bija Telaviva, paziņoja Izraēlas policija.

"Sistēma "Iron Dome" pārtvēra divas raķetes," aģentūrai AFP teica Izraēlas policijas preses sekretāre Ļuba Samri.

Raķetēm tuvojoties Telavivai, pilsētā bija izsludināta trauksme, skanēja sirēnas un cilvēki steidzās uz patvertnēm.

Jau ziņots, ka arī sestdien Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma pārtvēra palestīniešu raķeti, kas bija izšauta uz Telavivu.

Jauna pretgaisa aizsardzības sistēmas baterija tika uzstādīta Telavivas reģionā sestdien - divus mēnešus agrāk nekā bija plānots.

Ceturtdien un piektdien no Gazas sektora uz Telavivu raidītās raķetes iekrita Vidusjūrā, bet viena raķete piektdien nokrita Jordānas rietumkrasta ebreju apmetnes teritorijā netālu no Jeruzālemes.

Šajā konfiktā palestīnieši pirmo reizi izmanto Irānā ražotās raķetes "Fajr 5", kas no Gazas joslas spēj sasniegt Jeruzālemi un Telavivu. Līdz šim Gazas joslas palestīnieši izmantoja tikai pašražotās raķetes "Qassam", kas spēja sasniegt Izraēlas apdzīvotās vietas netālu no Gazas sektora robežas.

Izraēlas teritorijā ir uzstādītas piecas pretgaisa aizsardzības sistēmas "Iron Dome" baterijas. Pārējās atrodas Beeršebā, Aškelonā, Ašdodā un Netivotā.

Jau vēstīts, ka kopš trešdienas starp Izraēlu un Gazas sektoru notiek raķešu apšaudes. Izraēlas trešdien sāktajos uzlidojumos Gazas joslā ir nogalināti 49 palestīnieši, tai skaitā vairāki bērni, un vēl 450 ievainoti, savukārt Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas nogalināti trīs izraēlieši, bet 18 ir ievainoti. Konflikta saasinājumu trešdien izraisīja Izraēlas trieciens, kurā Gazas joslā tika nogalināts "Hamas" militārā spārna vadītājs Ahmeds Saīds Halils al Džabari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!