Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas Pirātu partija dažu pēdējo nedēļu laikā ir dubultojusi savu biedru skaitu līdz 16 000, pēc tam, kad tās failu apmaiņas vietnes apmeklētāji tika pāradresēti uz partijas lapu sociālajā tīklā “Facebook”, vēstīts laikraksta “The Local” interneta vietnē.

Pirātu partija tagad biedru skaita ziņā apsteidz Kreiso un Zaļo partiju. “Ja jūs salīdzināt mūsu biedru skaitu ar parlamentārajām partijām, mēs patiesībā esam labā vietā. Es ceru, ka tas labi sekmēs vēlēšanu darbu, kas sākies pēc viena līdz 1,5 gadiem,” “The Local” citē partijas vadītājas Annas Trobergas radio intervijā pausto.

Biedru skaita pieaugumu sekmē arī fakts, ka Pirātu partijai var pievienoties bez maksas, kamēr citām partijām ir noteikta iestāšanās maksa, norāda “The Local”.

Pirātu partija pāradresēja visus failu apmaiņas vietnes “Tankafetast.com” apmeklētājus uz savu “Facebook” lapu pēc tam, kad policijas reida dēļ tika īslaicīgi pārtraukta iespēja apmeklētājiem lejupielādēt failus.

Pirms 2009. gada Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kad notika tiesas prāva pret failu apmaiņas vietnes “The Pirate Bay” veidotājiem, Pirātu Partijas biedru skaits pārsniedza 50 000. Tomēr atbalstītāju skaits strauji kritās 2010. un 2011. gadā, kad “The Pirate Bay” jautājums vairs nebija mediju uzmanības centrā.

“Delfi”, atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka pirātu partija, kas plašākā sabiedrībā galvenokārt tiek saistīta ar cīņu par brīvu failu apmaiņu internetā, sākotnēji bija margināla parādība Zviedrijas politikā, taču 2009. gadā, rēķinot pēc biedru skaita, jau kļuva par otru lielāko politisko partiju valstī. Partija 2009. gadā ieguva divas vietas Eiropas Parlamentā (EP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!