Foto: AP/Scanpix

Romas pāvests Benedikts XVI pirmdien mudināja olimpiešus atturēties no dopinga kārdinājuma, salīdzinot aizliegto preparātu lietošanu ar strupceļu, kur nav cienīgs atrasties cilvēka spēju un upurēšanās augstākais iemiesojums, informēja aģentūra AP.

Pieņemšanā pie pāvesta viesojās Itālijas olimpiskās un paraolimpiskās komandas dalībnieki. Baznīcas amatpersona viņus apsveica ar Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnītām 28 medaļām, tostarp astoņiem čempionu tituliem. Sportu 85 gadus vecais garīdznieks raksturoja kā personībai un sabiedrībai noderīgu nodarbi, kurā augstākās vērtības ir cieņa, uzticība un altruisms, kā arī pacietība un pazemība, kas neizpelnās aplausus, taču ir uzvaru atslēga.

"Sportam ir gan izglītojoša, gan kultūras nozīme. Tas spēj cilvēkam palīdzēt atklāt sevi un ļauj saprast savas dzīves visdziļākās vērtības," teica Benedikts XVI.

Uzvaru pāvests nosauca par cienīgu mērķi, taču brīdināja par spiedienu, kura dēļ sportisti dažkārt mēģina izmantot dopingu kā īsāko ceļu.

Iepriekš šogad Vatikānā sāka darboties jauna kultūras un sporta nodaļa, kam jāpalīdz pasargāt sportu no kļūšanas par profesiju, kurā dominē nauda un medicīniski preparāti. Benedikts XVI 2010.gadā Londonā atklāja iepriekšējā pāvesta Jāņa Pāvila II vārdā nosauktu sporta fondu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!