Foto: PantherMedia/Scanpix

Simtiem tējas plantācijas strādnieku Indijas ziemeļaustrumos trešdien aizdedzinājuši sava priekšnieka bungalo. Ugunsgrēkā gājis bojā mājiņas saimnieks un viņa sieva, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis Asamas štatā. Aptuveni 700 saniknotu strādnieku pēc divu nedēļu ilga strīda ar vadību trešdienas vakarā ielenca un aizdedzināja priekšnieka mitekli, informē policija. Tāpat nodedzinātas divas priekšnieka automašīnas.

Nodedzinātā bungalo drupās policija atradusi plantācijas vadītāja Mridula Kumara Batačarija un viņa sievas Ritas ķermeni. Saistībā ar incidentu ir aizturēti trīs cilvēki.

Policija norāda, ka incidents noticis, kad vadība likusi vairākiem strādniekiem atstāt savas apmešanās vietas. Batačarija un viņa darbinieku attiecības bijušas saspīlētas pēdējās divas nedēļas.

Batačarija jau iepriekš bija nonācis konfliktā ar darbiniekiem citā tējas plantācijā, kas viņam piederēja pirms diviem gadiem. Tad strādnieki nodedzinājuši viņa tējas rūpnīcu pie štata galvaspilsētas Gauhātī. Tas noticis pēc tam, kad Batačarija esot šāvis pa protestētājiem, kas pulcējās pie viņa mājas. Strādniekus bija saniknojušas ziņas par priekšnieka uzbrukumu kādai vietējai sievietei, skaidro BBC.

Vairāk nekā puse Indijas tējas produkcijas tiek saražota Asamas štatā. Pēdējos gados te notikuši vairāki nozares strādnieku uzbrukumi saviem priekšniekiem, uzsver BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!