Foto: DELFI

ASV Oregonas štatā aizturēts jaunietis pēc tam, kad viņš savā sociālas saziņas vietnes "Facebook" lapā atklāja, ka ir braucis alkohola reibumā un ir sadauzījis kādu citu automašīnu, vēstīja laikraksts "Washington Post".

18 gadus vecais Džeikobs Kokss-Brauns ierakstīja "Facebook", ka "Braucu dzērumā... cik klasiski ;) tomēr man žēl, ka sasitu kāda automašīnu. :P", vēstīja laikraksts "Daily Astorian", kura raksts pārpublicēts arī Estorijas pilsētas policijas "Facebook" lapā.

Tiek vēstīts, ka divi no Koksa-Brauna draugiem atsevišķi informēja vietējos policistus par jaunieša atzīšanos. Pēc tam policija sāka izmeklēšanu un spēja pierādīt, ka jaunieša automašīna ir atbildīga par divām citām nodarītajiem bojājumiem.

Koksam-Braunam izvirzītas apsūdzības par autovadītāja pienākumu neatbilstošu izpildi.

Arvien vairāk tiesībsargājošo institūciju izmanto sociālās saziņas vietnes, lai atklātu iespējamos noziegumus, bet to lietotāji joprojām vieglprātīgi izturas pret informāciju, ko par sevi publicē internetā, tādējādi reizēm dodot tiešus pierādījumus par saviem pārkāpumiem.

"Washington Post" gan min piemērus, kad internetā publicētā informācija var pierādīt arī to, ka kāds nav vainīgs izvirzītajās apsūdzības. Piemēram, 2009.gadā kāds Ņujorkas Bruklinas rajona pusaudzis tika apsūdzēts par laupīšanu, tomēr vēlāk viņu no cietuma atbrīvoja, jo laupīšanas brīdī viņš no sava tēva dzīvokļa Bruklinā veica informācijas atjaunošanu "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!